Logo Firme constructii

Articol din categoria Legislatie

Cum se obtine un certificat de urbanism

Publicat: / Actualizat: /
Cum se obtine un certificat de urbanism
'Afiș articol "Cum se obtine un certificat de urbanism"
Procedura de autorizare a executarii lucrarilor de constructii case si alte locuinte incepe odata cu depunerea cererii pentru emiterea unui certificat de urbanism in scopul obtinerii, ca act final, a autorizatiei de constructii case.
Publicat: / Actualizat:
1.042 vizionări
2
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Firme constructii: “Cum se obtine un certificat de urbanism” — Procedura de autorizare a executarii lucrarilor de constructii case si alte locuinte incepe odata cu depunerea cererii pentru emiterea unui certificat de urbanism in scopul obtinerii, ca act final, a autorizatiei de constructii case.

trimite

Obtinere Certificat de Urbanism necesar pentru constructii case

Procedura de autorizare a executarii lucrarilor de constructii case si alte locuinte incepe odata cu depunerea cererii pentru emiterea unui certificat de urbanism in scopul obtinerii, ca act final, a autorizatiei de constructii case.


Ce reprezinta acest certificat de urbanism necesar pentru constructii case?

Certificat de urbanism – acesta este actul de informare prin care autoritatile prevazute la art. 4 din Legea nr. 50/1991, republicata, cu completarile si modificarile ulterioare (presedintii consiliilor judetene, primarii municipiilor, primarul general al municipiului Bucuresti, primarii sectoarelor municipiului Bucuresti):

a) fac cunoscute solicitantului informatiile privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii, in conformitate cu prevederile planurilor urbanistice si ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, dupa caz, avizate si aprobate potrivit legii;
b) stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite in functie de specificul amplasamentului;
c) stabilesc lista cuprinzand avizele/acordurile necesare in vederea autorizarii;
d) incunostinteaza investitorul/solicitantul cu privire la obligatia de a contacta autoritatea competenta pentru protectia mediului, in scopul obtinerii punctului de vedere si, dupa caz, al actului administrativ al acesteia, necesare in vederea autorizarii .

Certificat de urbanism – acesta nu confera dreptul de a executa lucrari de constructii case si nu tine loc de autorizatie de construire/desfiintare.

In vederea eliberarii acestui certificat de urbanism pentru constructii case, solicitantul – care poate fi orice persoana fizica sau juridica interesata – se va adresa autoritatilor prevazute la art. 4 din Legea nr. 50/1991, republicata, cu completarile si modificarile ulterioare, cu o cerere care va cuprinde atat elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita certificatul de urbanism (respectiv localitate, numar cadastral si numar de carte funciara, unde este cazul, daca legea nu dispune altfel), cat si elementele care definesc scopul solicitarii.

Asadar, pentru emiterea unui certificat de urbanism necesar pentru constructii case, solicitantul trebuie sa depuna la emitent o documentatie cuprinzand:

a) cererea-tip (formularul-model F.1 „CERERE pentru emiterea certificatului de urbanism”), in conformitate cu precizarile privind completarea acesteia, cuprinzand:
1. elementele de identificare a solicitantului;
2. elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita emiterea certificatului de urbanism, respectiv localitate, numar cadastral si numar de carte funciara, in cazul in care legea nu dispune altfel;
3. elementele care definesc scopul solicitarii;

b) planuri cadastrale/topografice, cu evidentierea imobilelor in cauza, astfel:
1. pentru imobilele neinscrise in evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: plan de incadrare in zona, la una din scarile 1:10.000, 1:5.000, 1:2.000, 1:1.000, 1:500, dupa caz, eliberat la cerere de catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara;
2. pentru imobilele inscrise in evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: extras din planul cadastral de pe ortofotoplan si extras de carte funciara pentru informare actualizat la zi, eliberate la cerere de catre biroul de cadastru si publicitate imobiliara;

c) documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism, in copie.

Asa cum am aratat anterior, acest certificat de urbanism necesar pentru constructii case se emite de autoritatile prevazute la art. 4 din Legea nr. 50/1991, republicata, cu completarile si modificarile ulterioare, abilitate sa autorizeze lucrarile de constructii, si se elibereaza solicitantului in termen de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, mentionandu-se in mod obligatoriu scopul emiterii acestuia.

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Cum se obtine un certificat de urbanism
Andrei
4/6
Am solicitat emiterea unui certificat de urbanism de la autoritatile locale pentru construirea unui gard de imprejmuire pentru un complex de vanatoare. Suprafata pe care se va efectua constructia gardului are 12.500 mp dar cei de la primarie au interpretat ca certificatul deserverste toata suprafata care va fi imprejmuita respectiv 504 ha. In interiorul gardului pe suprafata de 504 ha nu vor fi efectuate constructii care sa necesite eliberarea unui cerfiticat de urbanism acolo va ramane fond forestier in continuare. Deoarece peste 0 suprafata de 1000 mp costul taxei pt certificatul der urbanimis se calculelaza la metrul patrat conform primariei avem de platit 25.500 RON pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru un gard. Exista undeva specificat daca certificatul de urbanism este legat strict de suprafata pe care urmeaza sa fie construit? Multumesc pentru raspunsuri

firmeconstructii  .RO 

Cea mai mare colectie de companii si articole din domeniul constructiilor din Romania.
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@firmeconstructii.ro

Informatia nu sta pe loc!

Materialul cautat nu mai exista sau nu mai este de actualitate.

Recomandari din categoria Legislatie

firmeconstructii  .RO 

Cea mai mare colectie de companii si articole din domeniul constructiilor din Romania.
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@firmeconstructii.ro