Logo Firme constructii

Articol din categoria Design interior

Cum alegi cea mai buna centrala termica

Publicat: / Actualizat: /
Cum alegi cea mai buna centrala termica
'Afiș articol "Cum alegi cea mai buna centrala termica"
Dacă vreți să aveți cea mai bună centrală termică, atunci când alegeți sistemul pentru încălzirea locuinței, specialiștii recomandă să nu aveți ca principal criteriu doar partea financiară. Este bine să aveți în vedere și câte
Publicat: / Actualizat:
449 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Firme constructii: “Cum alegi cea mai buna centrala termica” — Dacă vreți să aveți cea mai bună centrală termică, atunci când alegeți sistemul pentru încălzirea locuinței, specialiștii recomandă să nu aveți ca principal criteriu doar partea financiară. Este bine să aveți în vedere și câte

trimite

Cu toții ne dorim să avem cea mai bună centrală termică, care să ne încălzească locuința fără să presupună costuri ridicate, iar randamentul acesteia să fie cât mai bun. Din acest motiv alegerea centralei nu trebuie făcută doar din perspectiva prețului. Este indicat să aveți în vedere și câteva criterii precum necesarul de energie al locuinței raportată la suprafața acesteia, numărul de consumatori de apă caldă și gradul de izolare al locuinței, precum și alte criterii importante ca randamentul centralei sau siguranța în exploatare.

 Randamentul

 Ca să aveți cea mai bună centrală termică pentru locuința voastră ar fi bine să alegeți una cu un randament cât mai ridicat, asta bineînțeles și în funcție de cât vă permite buzunarul. Puneți în balanță aceste detalii și alegeți cu grijă! De exemplu, pentru o eficiență ridicată puteți opta pentru o centrală termică în condensare, aceasta ajungând până la 107 – 109% față de cele clasice, datorită componentelor speciale ce permit recuperarea căldurii din condens. Acest lucru se traduce în primul rând printr-un consum mai scăzut de combustibil și implicit de costuri mai mici în exploatare.

Specialiștii spun că diferența de preț dintre centrala termică prin condensare și cea clasică se amortizează în aproximativ trei ani.Capacitatea de furnizare a apei caldeÎncălzirea agentului termic și producerea de apă caldă menajeră ține în primul rând de puterea pe care o are centrala. Aceasta se măsoară calculând debitul obținut în litri/minut la o diferență de temperatură între apa rece din rețea și apa caldă de la robinet de 30 – 35 de grade Celsius. Cu cât puterea centralei este mai mare, cu atât și debitul de apă în litri/minut va fi mai mare. Un debit mai mare permite și un număr de consumatori simultani mai mare.Astfel, veți evita riscul ca în timp ce sunteți la duș, apa caldă să alterneze cu cea rece pentru că altcineva folosește apa caldă la bucătărie, de exemplu. Din această perspectivă, specialiștii recomandă o centrală cu o putere de cel puțin 28 – 30 KW pentru un apartament și de 50 de KW în cazul unei case cu o suprafață mai mare. În felul acesta puteți avea cel puțin doi consumatori simultan, pe timp de iarnă. Adică, pe lângă calorifere, puteți folosi fără probleme robinetul de la baie și pe cel de la bucătărie, în același timp.Dacă nevoile voastre sunt mai mari, puteți opta pentru centrale mixte (care produc apa în regim instant) ori centrale cu boiler încorporat (care acumulează apa caldă într-un rezervor special).

 Siguranța în exploatare

 Pentru a alege cea mai bună centrală termică va trebui să acordați atenție și siguranței pe care aceasta o prezintă în exploatare. În prezent, majoritatea centralelor termice moderne oferă siguranță în exploatare aproape din toate punctele de vedere. Dacă sunteți pe punctul de a cumpără o centrală termica, verificați totuși dacă aceasta are protecție la lipsa de apă în instalație (prin senzor de presiune, presostat de minim sau sonde de temperatură), siguranță la evacuarea gazelor arse (protecție realizată cu ajutorul ventilatorului și presostatului de aer), protecție dublă anti – îngheț și siguranță la lipsă gaz, dacă aceasta folosește acest tip de combustibil.

Tot la acest capitol intră și modalitatea de avertizare, fiind indicat ca centrala să beneficieze de un sistem modern de informare și autodiagnoză. Acest lucru este folositor atât utilizatorului echipamentului, cât și instalatorului sau tehnicianului de service, micșorând în acest fel substanțial timpul de intervenție.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Cum alegi cea mai buna centrala termica

firmeconstructii  .RO 

Cea mai mare colectie de companii si articole din domeniul constructiilor din Romania.
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@firmeconstructii.ro

Informatia nu sta pe loc!

Materialul cautat nu mai exista sau nu mai este de actualitate.

Recomandari din categoria Design interior

firmeconstructii  .RO 

Cea mai mare colectie de companii si articole din domeniul constructiilor din Romania.
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@firmeconstructii.ro